Kezdőlap Álláslehetőség Elérhetőségek Panaszkezelési szabályzat Tanúsítványaink
keresés
Utolsó frissítés:
2019.04.23

Számlák kiegyenlítésének módjai

Tisztelt Ügyfelünk!

A Társaságunk által kibocsátott számlák kiegyenlítésére többféle módot biztosítunk az Ön részére:

Készpénzátutalási megbízással,
Bankon keresztül
eseti átutalással
csoportos beszedési megbízással
OTP Bank automatáin keresztül bármely bank által kibocsátott bankkártyával,
Bármely ügyfélszolgálati irodánk pénztárába történő készpénzes, vagy bankkártyás befizetéssel.
 
Díjnet rendszeren keresztül elektronikus úton, illetve mobiltelefonos fizetéssel.
 
iCsekk - mobilfizetéssel.


Készpénzzel történő számlakiegyenlítés lehetősége védendő fogyasztói körbe tartozó ügyfeleink részére

Különösen indokolt esetben, vagyis a védendő fogyasztói körbe tartozó, fogyatékkal élő ügyfeleink részére biztosítjuk a munkatársunknál nyugta ellenében történő készpénzes fizetés lehetőségét. Amennyiben Ön a fenti fogyasztói körbe tartozik és igényli a készpénzes fizetés lehetőségét, úgy kérjük, ezt jelezze a (06-1) 414-5000-es központi telefonszámon, vagy az Önt felkereső díjbeszedő kollégánknál, illetve ügyfélszolgálati irodáinkban, ahol az igénylés folyamatáról további, bővebb felvilágosítást kaphat.

Bankon keresztüli számlakiegyenlítés

Bankon keresztül fizető ügyfeleink számláinak kézbesítése díjbeszedők által, postai, vagy elektronikus úton történik.


1. Csoportos beszedési megbízással

A bankon keresztüli számlafizetés legegyszerűbb és legkényelmesebb módja, amikor Ügyfeleink megbízást adnak számlavezető pénzintézetüknek (pénzforgalmi szolgáltatójuknak), hogy a számlák ellenértékét bankszámlájukról a megbízás visszavonásáig a Díjbeszedő Holding Zrt. rendszeresen leemelje.

Csoportos beszedési megbízást a bankfiókokban, vagy Társaságunk kirendeltségein is kitölthet. A megbízás kitöltéséhez szükséges azonosító adatok - kedvezményezett azonosítója, szerződő fél (fizető) azonosítója - a terhelési összesítőn szerepelnek, továbbá megjelölhető egy felső értékhatár – limit – ameddig a díjak kiegyenlítését a bank számára Ön engedélyezi.

Saját bankszámlájáról más személyek közüzemi díjainak leemelését is kérheti, ez esetben a megbízáson szereplő Szerződő fél adataihoz azt a nevet, címet és fizetőazonosítót kell beírni, akinek a díjait bankszámlájáról ki szeretné fizetni.


2. Eseti átutalással

A csoportos beszedési megbízással nem rendelkező, de bankon keresztül fizetni szándékozó Ügyfeleink eseti átutalással egyenlíthetik ki számláikat.

Társaságunk bankszámlaszámai: 18203332-06001843-40010032 (FHB Bank Zrt.)
Ebben az esetben az átutalási megbízáson az alábbi adatokat kell feltüntetni:

- jogosult neve, terhelési összesítőn, vagy csekken szereplő számlaszáma,
- átutalandó összeg,

- közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel a fizetőazonosítóját vagy a terhelési összesítő számát és a kiegyenlítendő számla bemutatási dátumát. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatban ne a Számlatulajdonos ügyélkódja mezőben szereplő számsort tüntessék fel, mert annak alapján az azonosítás nem lehetséges!


3. OTP Bank automatáin keresztül történő számlakiegyenlítés

Az OTP Bank automatáin keresztül történő számlakiegyenlítés biztonságos, bármely bank által kibocsátott bankkártyával végrehajtható – a tranzakcióra a kártyás vásárlás szabályai érvényesek, így a legtöbb bank esetében nem jár költséggel – és mindössze néhány percet vesz igénybe. A bankkártya PIN kódjának megadását követően, a SZÁMLA KIEGYENLÍTÉS, majd a DÍJBESZEDŐ menüpontok választását követően csupán a fizető azonosító (terhelési összesítő és a számlák jobb felső sarkában feltüntetett 9 számjegyű azonosító adat) és a fizetendő összeg megadása szükséges a tranzakció végrehajtásához. Az automata által nyomtatott bizonylat igazolja a számla kiegyenlítését.

4. Ügyfélszolgálati irodáink pénztárában történő számlakiegyenlítés

Ügyfeleinknek lehetőségük van a közüzemi és egyéb díjakat tartalmazó számláikat bármelyik ügyfélszolgálati irodánk pénztárában készpénzzel kiegyenlíteni, illetve kirendeltségeinken a bankkártyás fizetési lehetőség is rendelkezésükre áll.

Fizetési mód megváltoztatásával, valamint egyéb elszámolási kérdéseivel kapcsolatban kirendeltségeink és központi ügyfélszolgálatunk készséggel állnak rendelkezésére.


5. Díjnet rendszeren keresztül

A Díjnet rendszerben bemutatott számlák bankkártyával, internet bankon keresztül, illetve mobiltelefonos fizetéssel is kiegyenlíthetők. Ezen számlakiegyenlítési módokról részletes tájékoztatást a www.dijnet.hu weboldalon olvashat.


6. iCsekk mobilfizetéssel

A iCsekk egy mobilfizetési alkalmazás, mely fokozatosan kerül bevezetésre Társaságunknál. A mobiltelefonra letöltött alkalmazás segítségével bankkártyás fizetés kezdeményezhető. A iCsekkes fizetési lehetőségről a www.icsekk.hu weboldalon olvashat részletes tájékoztatást.


A számlákat legkésőbb a rajtuk szereplő fizetési határidőig kérjük kiegyenlíteni.

 2019. április 24. szerda. Köszöntjük György nevű látogatóinkat.
 Ön a(z) 14.967.906-ik látogatónk Impresszum   Jogi nyilatkozat   Oldaltérkép

© 2007. Díjbeszedő Holding Zrt.