Kezdőlap Álláslehetőség Elérhetőségek Panaszkezelési szabályzat Tanúsítványaink
keresés
Utolsó frissítés:
2019.04.23

Szolgáltató cégek követeléseinek faktorálása

 

Nagyszámú - elsősorban lakossági - ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató cégektől vásárolunk fizetési határidő előtt, illetve fizetési határidő után keletkezett követeléseket.

Fizetési határidő előtti követelések megvásárlása

A szolgáltatói számlák fizetési határidő lejárata előtti megvásárlása esetén Társaságunk a szerződésben rögzített pénzügyi és egyéb feltételek mellett havonta folyamatosan - a számlakibocsátással egyidejűleg - megvásárolja a szolgáltató havi követelésállományát vagy annak egy részét, és a követelések beszedésével kapcsolatos teljes körű adminisztrációt a továbbiakban saját nevében végzi. Az engedményezés tényéről a szolgáltató a számla kibocsátással egyidejűleg (a számlán feltüntetett szövegezéssel) értesíti ügyfeleit, mivel a számlák ellenértékének beszedésére - az engedményezés tényéből és időpontjából következően - már csak a Faktorház jogosult.

A számlák fizetési határidő előtti faktorálása esetén a szolgáltató amellett, hogy finanszírozási lehetőségei bővülnek, és nem futja a lakosság nemfizetési kockázatát, mentesül a díjbeszedési, behajtási folyamat teljes adminisztrációjától, a fizetésekkel kapcsolatban jelentkező reklamáció kezelésétől. A behajtási folyamat során felmerülő összes költség (munkabér, postai befizetés, banki csoportos beszedés költsége, jogi eljárás során felmerülő költség stb.) a Faktorházat terheli. A beszedés, behajtás kockázata is teljes egészében a Faktorházé.

Fizetési határidő utáni követelések megvásárlása

Ebben a konstrukcióban az ügyfelek nem teljesítése miatt hátralékban maradt követelések meghatározott időközönként, vagy esetenként engedményezésre kerülnek a Faktorház részére. A vételár a követelésmegvásárlási szerződés aláírását követően a szerződésben foglaltak szerint átutalásra kerül az Engedményező részére. A vételár % meghatározását a követelés korösszetétele, az engedményezést megelőzően tett behajtási intézkedések, a követelések típusai és számos egyéb jellemzői befolyásolják. A Faktorház a követeléseket saját kockázatára hajtja be.

A követelések engedményezése történhet keretszerződésben meghatározott (pl. 90, 180, 360 stb.) napos késedelem esetén, előre meghatározott ütem szerint, vagy eseti jelleggel.

 2019. április 24. szerda. Köszöntjük György nevű látogatóinkat.
 Ön a(z) 14.967.846-ik látogatónk Impresszum   Jogi nyilatkozat   Oldaltérkép

© 2007. Díjbeszedő Holding Zrt.