Kezdőlap Álláslehetőség Elérhetőségek Panaszkezelési szabályzat Tanúsítványaink
keresés
Utolsó frissítés:
2019.04.23

Általános információk


A követelésvásárlás  olyan, - a Hpt. szabályozása szerint - pénzügyi intézmény (hitelintézet, vagy pénzügyi vállalkozás) által végzett finanszírozási ügylet, melynek keretében a követelésnek - a kötelezett kockázatának átvállalásával vagy anélkül történő - megszerzésére, megelőlegezésére, valamint leszámitolására kerül sor, függetlenül attól, hogy a követelés esedékességének nyilvántartását és a kintlévőségek beszedését ki végzi. Társaságunk a követelések megvásárlásával együtt átveszi a követelésekkel kapcsolatos nyilvántartás vezetését, a könyvelést, az inkasszót, az esedékességek előjegyzését, a hátralékos adósok felszólítását, a hátralékok behajtását, a kapcsolódó ügyfélszolgálati feladatokat.

 

Követelésvásárlás esetén a követelés tulajdonjoga átszáll a vevőre. Mivel az eladónak a szóban forgó követeléssel kapcsolatban semmiféle kockázata nem áll fenn a továbbiakban, a vásárlást követően mérlegében vevőkövetelést nem mutat ki.

 

A vevőkövetelés teljes összege és a vételár közötti különbség a követeléskezelési és a beszedési funkció ellátására nyújt fedezetet a vevő részére, tartalmazza a veszteség kockázatát, valamint a finanszírozás költségét, vagyis, hogy az eladónak azt megelőzően fizet a vevő, mielőtt a kötelezett már kiegyenlítette volna a számla ellenértékét.

 

A faktoring formában nyújtott finanszírozás legfőbb előnye a szolgáltató számára, hogy nem kell addig várnia, amíg ügyfele - esetenként a több évig elhúzódó jogi eljárási folyamat végén - kifizeti a tartozását, hanem előbb hozzájut a követelése egy részéhez, továbbá a jogi eljárás költségeit sem kell megelőlegeznie, mivel azt a Faktorház fizeti meg. Ezen felül jelentős élőmunka megtakarítást jelent a szolgáltató részére, mivel a behajtási folyamat teljes adminisztrációját a Faktorház végzi el.

 

A faktoring vonatkozhat fizetési határidő előtti, vagy fizetési határidő utáni követelések megvásárlására.

 2019. április 24. szerda. Köszöntjük György nevű látogatóinkat.
 Ön a(z) 14.967.821-ik látogatónk Impresszum   Jogi nyilatkozat   Oldaltérkép

© 2007. Díjbeszedő Holding Zrt.