Kezdőlap Álláslehetőség Elérhetőségek Panaszkezelési szabályzat Tanúsítványaink
keresés
Utolsó frissítés:
2015.04.02

Faktorálás

 

Kinek ajánljuk szolgáltatásunkat

Elsősorban olyan, nagyszámú lakossági ügyfélkörrel rendelkező szervezetek (közüzemek, bankok stb.) részére ajánljuk szolgáltatásunkat, melyek az ügyfeleikkel szemben keletkező követeléseik beszedésével járó, jelentős élőmunka-, valamint költségráfordítást igénylő adminisztrációs feladatok terheit nem kívánják viselni, illetve a követelések beszedhetőségének kockázatát nem kívánják vállalni.

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. a Díjbeszedő Holding Zrt. bevonásával végzi a követelések beszedését. A közel 60 éves felhalmozott szakmai tapasztalat mellett az ISO IEC 27001 szabvány szerint auditált Információ Biztonság Irányítási rendszer is garantálja a minőségi munkavégzést. 
Partnereink:

  • számlázási feladatait a Díjbeszedő Holding Zrt.-hez kihelyező budapesti közüzemi szolgáltató társaságok,
  • bankok,
  • egyéb (pl. távközlési) szolgáltató társaságok.

Mit ajánlunk

Követelések - fizetési határidő előtti, vagy fizetési határidő utáni - folyamatos, illetve eseti megvásárlására vállalkozunk.

A követelések vásárlása történhet Társaságunk teljes, 100 %-os kockázatvállalásával, vagy un. visszterhes konstrukcióban.

Teljes kockázatvállalás esetén az engedményezést követően, az eladásra került összes jogos követelés behajthatóságával kapcsolatos kockázatot Társaságunk viseli.

Visszterhes konstrukcióban a szerződésben rögzített feltételek mellett a Faktorház megvásárolja a követelést, elvégzi a követelés beszedésével kapcsolatos adminisztrációt, és amennyiben a  követelés kifizetetlen marad visszteher érvényesítésével a követelés joga visszaszáll az eladóra.

Társaságunk az ország egyik legnagyobb faktorálási forgalmat lebonyolító cége. A megvásárolt követelések évi értéke több mint 47 milliárd forint. A Faktorház megalakulása óta 250 milliárd Ft értékben vásárolt követeléseket.

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény értelmében faktorálás, követelésvásárlás üzletszerűen csak engedéllyel végezhető. Erre vonatkozó PSZÁF engedéllyel Társaságunk rendelkezik.

Hogyan dolgozunk

A megvásárolt követelések behajtása során Társaságunk kizárólag törvényes eszközöket alkalmaz. A követelésbehajtás során nem célunk, hogy a vételár és elvárt haszon megtérülését követően befejezzük a behajtási folyamatot. Célunk, hogy a követelés teljes egészében megfizetésre kerüljön, melynek érdekében a vételáron felül a jogi eljárás során megfizetendő, nem elhanyagolható költségek megfizetését is felvállaljuk.

Véleményünk szerint ezzel az üzletpolitikánkkal elősegítjük, hogy a fogyasztók már a fizetési határidőkor kiegyenlítsék a számlák ellenértékét, továbbá megelőzzük azt a - véleményünk szerint helytelen, egyre inkább elterjedő - gyakorlatot, hogy az ügyfél majd csak a követelést megvásárló részére fizet egy kialkudott, a követelés értékénél alacsonyabb összeget.

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. a megvásárolt követeléseinek kezelése során a tevékenységhez kapcsolódó egyes feladatait - az idevonatkozó jogszabályi, adatvédelmi előírások betartása mellett - a Díjbeszedő Holding Zrt.-n keresztül hajtja végre.

 2015. április 2. csütörtök. Köszöntjük Áron nevű látogatóinkat.
 Ön a(z) 12212898-ik látogatónk Impresszum   Jogi nyilatkozat   Oldaltérkép

© 2007. Díjbeszedő Holding Zrt.