Kezdőlap Álláslehetőség Elérhetőségek Panaszkezelési szabályzat Tanúsítványaink
keresés
Utolsó frissítés:
2019.04.23

Faktorálás

 

Kinek ajánljuk szolgáltatásunkat

Elsősorban olyan, nagyszámú lakossági ügyfélkörrel rendelkező szervezetek (közüzemek, bankok stb.) részére ajánljuk szolgáltatásunkat, melyek az ügyfeleikkel szemben keletkező követeléseik beszedésével járó, jelentős élőmunka-, valamint költségráfordítást igénylő adminisztrációs feladatok terheit nem kívánják viselni, illetve a követelések beszedhetőségének kockázatát nem kívánják vállalni.

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. a Díjbeszedő Holding Zrt. bevonásával végzi a követelések beszedését. A közel 60 éves felhalmozott szakmai tapasztalat mellett az ISO 9001 Minőségirányítási szabvány és az ISO IEC 27001 Információ Biztonság Irányítási szabvány szerint auditált rendszereink is garantálják a minőségi munkavégzést.

 

Partnereink:

  • számlázási feladatait a Díjbeszedő Holding Zrt.-hez kihelyező budapesti közüzemi szolgáltató társaságok,
  • bankok,
  • egyéb (pl. távközlési) szolgáltató társaságok.

 

Mit ajánlunk

Követelések - fizetési határidő előtti, vagy fizetési határidő utáni - folyamatos, illetve eseti megvásárlására vállalkozunk.

A követelések vásárlása történhet Társaságunk teljes, 100 %-os kockázatvállalásával, vagy un. visszterhes konstrukcióban.

Teljes kockázatvállalás esetén az engedményezést követően, az eladásra került összes jogos követelés behajthatóságával kapcsolatos kockázatot Társaságunk viseli.

Visszterhes konstrukcióban a szerződésben rögzített feltételek mellett a Faktorház megvásárolja a követelést, elvégzi a követelés beszedésével kapcsolatos adminisztrációt, és amennyiben a  követelés kifizetetlen marad visszteher érvényesítésével a követelés joga visszaszáll az eladóra.

Társaságunk az ország egyik legnagyobb faktorálási forgalmat lebonyolító cége. A folyamatosan megvásárolt követelések évi értéke több mint 65 milliárd forint. A Faktorház megalakulása óta több, mint 850 milliárd Ft értékben vásárolt követeléseket.

A hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény értelmében faktorálás, követelésvásárlás üzletszerűen csak engedéllyel végezhető. Erre vonatkozó PSZÁF engedéllyel Társaságunk rendelkezik.

Hogyan dolgozunk

A megvásárolt követelések behajtása során Társaságunk kizárólag törvényes eszközöket alkalmaz. A követelésbehajtás során nem célunk, hogy a vételár és elvárt haszon megtérülését követően befejezzük a behajtási folyamatot. Célunk, hogy a követelés teljes egészében megfizetésre kerüljön, melynek érdekében a vételáron felül a jogi eljárás során megfizetendő, nem elhanyagolható költségek megfizetését is felvállaljuk.

Véleményünk szerint ezzel az üzletpolitikánkkal elősegítjük, hogy a fogyasztók már a fizetési határidőkor kiegyenlítsék a számlák ellenértékét, továbbá megelőzzük azt a - véleményünk szerint helytelen, egyre inkább elterjedő - gyakorlatot, hogy az ügyfél majd csak a követelést megvásárló részére fizet egy kialkudott, a követelés értékénél alacsonyabb összeget.

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. a megvásárolt követeléseinek kezelése során a tevékenységhez kapcsolódó egyes feladatait - az idevonatkozó jogszabályi, adatvédelmi előírások betartása mellett - a Díjbeszedő Holding Zrt.-n, a Díjbeszedő Informatikai Kft-n és az EPDB Nyomtatási Központ Zrt-n keresztül hajtja végre.

 2019. április 24. szerda. Köszöntjük György nevű látogatóinkat.
 Ön a(z) 14.967.823-ik látogatónk Impresszum   Jogi nyilatkozat   Oldaltérkép

© 2007. Díjbeszedő Holding Zrt.